gelecek mevzuu; loading...

24 Ocak 2012

erkeği elde tutmak için 10 altın kural

 10 adımda cool olma rehberi'ni yazdıktan sonra buraların çok "ataerkil" bir blog olma yolunda ilerlediğine kanaat getirdim ve paraya kıydım, pitipause sizin için yazdı. 

 Hemen hemen hepimiz duymuşuzdur; "ortalıkta doğru düzgün bir adam yok ki, düzgünler de kapılmış" cümlesini. Bu cümlenin ardından da genelde mutlu, örnek ya da muhteşem çift diye anılan bir takım "saf çocuk" ve "çakal Carlos" kızların ilişkilerine dair maceralar dinleriz.

  Şimdi ben burada, ananızdan bile alamayacağınız 10 altın öğütle; ki modern dünyada 10 altın kural diye anılır sizlerin genç ve körpecik dimağlarını açacağım yavrucaklar.

* altın kural 1;
nabza göre ver şerbeti…

 Sakın ha aldanmayın, "önemli olan ruh güzelliğidir" lafı asrın yalanıdır. Tamam tabi ki karakter-kişilik özellikleri önemlidir ok. Ama ilk olarak bakılan şey dış görünüş. Elemandan hoşlanıyorsunuz, o da size zilleri takıp çiki çiki yapıyor. O herif o çiki yi büyük ihtimal sizi bafilemek için yapıyor o ayrı. İşte şimdi onun kalbine girmek için ilk oku atacağız. Biz genelde herifleri "Amannnnnn hepsi aynı bokun soyu köküne kibrit suyu!" diye nitelendirsek de o iş öyle değil işte canlar.

 Bu şeker şeylerin kimi gotik sever, kimi tikky sever, kimi en güzeli doğal der. Şu aşamada yapacağınız ilk şey facebooktan kimlerin hayranı olduğuna bir göz atmanız. Herif eğer Paris Hilton'u beğendiyse karşısına Marla Singer gibi çıkmanın bir alemi yok tabi ki. Evet, belki ilk aşamada kendimizden ufak tavizler vereceğiz ama köprüyü geçene kadar ayıyı hangi akrabamız gibi anacağımızı hepimiz biliyoruz değil mi? Tamam; "gidin, aynısı olun çıkın!" demiyorum ama işte ufak detaylarla ruhu yakalayın. O size "Canım, aynı paris hiltonun saçı gibi olmuş saçın." derse de mal gibi herşeyi anlatıvermeyin. "ayyh içimden geldi bi değişiklik" diyiverin.

 * altın kural 2;
erkeğin kalbine giden yol...

 Sakın ama sakın "ayy yumurta bile kıramam." diyen kızlardan olmayın. "Mutfakla aran nasıl?" sorusu en az bir kez size yöneltilecek, o zaman kendinizi ne çok övün ne de yerin. Soruyu ona yöneltip onun neleri sevdiğini filan sorun. Eğer çok marifetliyseniz de Sahrap Soysal'a bağlamayın olayı tabi ki. Bu konuda zayıf olanlar kendini güçlendirsin, güçlü olanlarsa kendini açık etmesin fazla. Erkek tabii ki yemek yapan kızı sever ama unutmayın; domestik bir kadın pek de seksi değildir.

 İşin püf noktası arada sırada küçük ziyafetlerle delikanlıyı şımartıp ertesi gün "aşkım ya abi kahvaltı hazırlasana yaaa" diyen elemanı "sen çayı koy ben ekmek filan alıyım" diye kıç üstü oturtmaktır.

* altın kural 3;
biraz bakım, az seksilik.

  Kimseden bir Barbie olmasını beklemiyoruz tabii. Ama biraz bakım canlar, yağlı saçlar, kirli tırnaklar, makyajla uyumak filan bunlara bi elveda diyoruz en baştan. Sonra işte biraz seksi don saten suty en stoğu yapıyoruz çaktırmadan. Özel günlerde daha özenli, günlük olanlarsa yine şık ve rahat. püf nokta yine şu ki; tüm bunların onun için olduğunu çaktırmıyoruz.

altın kural 4;
coolum ben coooll!

 Şimdi şekerim hani biz kuul çocuklara ayılıp bayılıyoruz ya, emin ol onlar da patates kızlara tapmıyorlar. Unutma, gözyaşı senin en önemli silahın ama ole yerşeye kullanıp cephaneyi tüketme. Genelde serin kanlı ve aldırmaz ol güzelim. Unutma; seven değil, söven yaranır. Her şeye alınma, üzülme takılma. Serin dur. Sen onun çapkınlık yapmasına sağa sola öküz gibi bakmasına fırsat verme. Kendin göster!!! Ayrıca hemcinslerine bok atarak da bi yere yükselemezsin. Aşağıdaki cümlelerden hangisi daha sevimli bulunuz;

-Aşkım kızın poposuna baaaak… waaaaow!!!

-Ne bakıosun beee salak. Allahım baktığı da bişi olsa…

* altın kural 5;
nakış gibi işlemek.

 Maalesef erkeklerin çoğu iyidir, hoştur, ağzı yüzü yenilesidir ama kafanın içinde büyük kısım boştur evlatlarım. Özel günler söz konusu olduğunda ise eğer siz ballı bir şırfıntı değilseniz, genelde alacağınız ya kocaman bir pelüş ayıdır ya da kırmızı güller. Bu hususta önemli olan o bebeklerin şirin beyinlerini işlemektir;


"Ayy ne kadar güzel bir saat. Muhteşem bir yıl dönümü hediyesi olur."
"bu ara siyah topuklu bir çizme almak istiyorum.tıpkı şunun gibi."
"Aşkım hep bir ipod istedim ama bir türlü almadım."
"Hani Gözde'nin sevgilisi var ya, sevgililer gününde şarap evine yemeğe götüren geçen sene, ne romantik çocuk değil mi?"

Gibi gibi gibi…

* altın kural 6;
ne yatan bir koyun, ne de çılgın rahibe.

 Gel gelelim yatak odasına. Yavrum acı ama gerçek bu, tatlı masum yaratıklar "aşkım hadi sarılıp uyuyalım." modundan bi süre sora elbet sıkılacak. Komşunun tavuğunun kaz görünmesini istemiyosan ister "el"inden geleni yap, ister ağzınla "kuş" tut. Ama yap bişiler.
Bu konudaki püf noktamız ise ne "this is the first time…" repliğini sık sık kullanan bir dana olmak, nede ben bu işlerin kurduyum yavrum olayına bağlamak.Nazlı bir alev topu ol :)

* altın kural 7;
sahicilik ve arkadaşlık

 Aşk, entrika, seks filan bir yere kadar tabi. Sevin lan çocuğu. Arkadaş olun. Öyle bir arkadaş olun ki en gizli şeylerini size anlatabilsin, ailesini tanıyın. Arkadaşlarından koparmak yerine arkadaş grubuna dahil olun. "bir şey yok" dediği zaman bile ne olduğunu anlayın. Elini tuttuğunuzda gerçekten tutun. Hastaysa bakın, yastaysa acısını bölün. Ve en önemlisi de biliyor musunuz; asla ama asla onun için yaptıklarınızı başına kakmayın.

* altın kural 8;
anı yaşamak

 "Aşkım ne zaman evleneceğiz?", "Çocuğumuzun adı ne olsun?", "Nerde yaşayalım?" Bu soruları ilk soran kaybeder kızlar. Altın kural 4 neydi ? coolluk. Kul olmuyoruz cool oluyoruz, kapiş? Anı yaşıyoruz. Geziyoruz, tozuyoruz, öpüyoruz kokluyoruz, dövüyoruz (:P), yoruyoruz ama anı yaşıyoruz. Bıdı bıdı yapan kızlardan olmak yok. Çaresiz ya da evde kalmış değiliz. Darlamayın bebişleri.

* altın kural 9
pamuk eller cebe!

 Çevrenizde gördüğünüz, duyduğunuz, "ayh ne hoş!" dediğiniz para yiyen sümsük kızlardan olmuyorsunuz. Eğer çocuğu seviyor ve kaybetmek istemiyorsanız sizi satın alabileceği bir eşya gibi görmemeli. Evet parası vardır harcıyordur ne ala. Ama asla talep eden taraf olmayın.

Neymiş: "Bana Ferrari alsana berkcan" demiyormuşuz. Çocuğa cüzdan muamelesi yapmayın, unutmayın ki o da sizi kiraladığını düşünmesin.

* altın kural 10;
geçmiş, geçmişte kaldı.

 Sevdiceğinizi başkasıyla hele hele exlerinizle karşılaştırmayın. ay mert böyleydi, ay efekan şöleydi yok anam. Bi gün; "O zaman git Efekan'ın koynunda yat!" der görürsün Efekan'ı da Mert'i de. Sahip olduğunuzu sevin sahip olmayı istediğinizi değil. Ondan önce illaki birileri olduğunu biliyor ama burnunun ucuna koymaya gerek yok hergün. İnanın ne Mert'in burcunu merak ediyor,  ne de Efekan'ın arabasını. 

Neymiş efem geçmiş geçmişte kalmış…


Pakize SUDA'da el atmıştı zamanında bu konuya, okunası;  http://bit.ly/AtjMLE

Öpüldünüz!


pitipause'un bloguna da buyrun.