gelecek mevzuu; loading...

7 Mayıs 2012

facebook'ta aşk var mı?

* Bir misafir yazısı: daima güncel blogu ve enerji dolu yazılarıyla tanınan biricit, cafe mystic'e yazdı. 

   Facebook hepimizin günlük olarak en az birkaç kere gözucuylada olsa baktığı, hatta bazılarımızın yataktan kalkar kalkmaz, gözünü bile açamadan halde akşama dek sosyalleştiği bir yer. Hatta dışarıda iken nerede olduğumuzu;

  "Ahada ben şu anda taksimdeyim",  "Şu anda boğaza karşı içiyoruz", "Eve geldik.", "Şu an sevgilimle duştayız", "Şu anda tuvaletteyim sıçıyorum." 

  şeklinde ne yaptığımızı bile nerede olduğumuzu bile yazdığımız bir yer haline geldi. Facebook'ta eski okul arkadaşlarımızı, iş arkadaşlarımızı, eski sevgililerimizi, yeni sevgililerimizi, eski dostlarımızı ve akrabalarımızı hatta öğretmenlerimizi bile ekledik, bulduk bulmayada devam ediyoruz. 

 Peki Facebook'ta aşk var mı? Facebook'ta aşkı bulabilir miyiz?

  Tanıdıklarınız arasından bulabilirsiniz. Tanıdıklarınız; yani eski bir iş arkadaşınız, eski bir okul arkadaşınız arasından aşkı bulabilirsiniz. Varsa eğer biri, yapılacak şeyler bellidir biraz;  Facebook resimlerini beğenin, durum iletisini beğenin. Sohbet ederken eski günlerden bahsedin. Buluşma isteğinizi dile getirin, sıcak bakarsa onunda gönlü olduğu anlamına gelebilir.  Buluşunca anlarsınız zaten düşüncelerini.

  Fakat karşınızdaki kişi sizinle ilgilenmiyorsa sizde ilgilenmeyi kesin, belli ki göstereceğiniz ilgi, onun bakış açısına benzer değil. İleri giderseniz ortak arkadaşlarınız ve çevrenizde sadece;  "hatun" ya da "koca" arayan biri konumuna düşebilirsiniz.

  Bu konuda bir tüyo;  aynı kulvardan birkaç hatuna asılmayın. İş arkadaşlarınızdan bir, okul arkadaşlarınızdan da bir kişi yeterlidir.  Aynı arkadaş grubundan birkaç kişiye aynı anda asıldığınızda amacınız tehlikeli bir yere sürüklenebilir, unutmayın.

Tanımadıklarınız arasından bulabilirsiniz. Facebook'ta yer alan "tanıyor  olabileceğiniz kişiler"  kısmındaki tanıdıklarının tanıdıkları kısmından;  aslında senin tanımadığın fakat ortak arkadaşlarının tanıdığı, dıdısının dıdısı olan kişileri ekleyip onlarla iletişime geçebilirsin. Bu yola başvuran yalnız insan sana diyorum; ortak arkadaşlarını "çöpçatan" olarak farzedeceksin. Tabii ki burada  da sapık durumunada düşebilirsiniz; hem karşı taraftan, hemde ortak arkadaşlarınız bu durumu duyarsa ne olacağı bilinmez. Burada önemli olan iletişime geçeceğiniz hatun ya da er kişinin '"sazan" olma potansiyeli. Hafif sazansa sizi hemen kabul edip sizinle iletişecektir.

   Sonrasında yine karşılıklı ilgi ve dikkatini çekmek için malum yolları uygulamayı unutmuyoruz.

   Facebook'taki "arkadaş bulma" uygulamalarından bulabilirsiniz. Facebook'ta sevgili/arkadaş bulma uygulamalarına üye olarak, çevrimiçi olduğunuz anlarda kimlerin olduğunu görüp onlarla mesajlaşma şeklinde irtibata geçip, sonrasında bir klasik olan; msn isteme,  arkadaş olarak ekleme şeklinde sanal bir yolla devam edecek, belkide gerçeğe dönüşebilecek bir ilişkiye sahip olabilirsiniz.

   Unutmayın, milyonlarca bekar ve sizin gibi yalnız insan var bu dünyada. Aşk sizede çıkabilir.

     Kendi açımdan çok şanslı bir insan olduğum için bu uygulamayı kullanırken iş arkadaşlarıma, iş arkadaşlarımın arkadaşlarına, okul arkadaşlarımın arkadaşlarına, eski iş arkadaşlarıma, üniversiteden okul arkadaşlarıma hatta çalıştığım plazadaki başka bir firmada çalışan bir adama kadar sayısız insana denk geldim. Düşünün yani milyon tane bekar insan varken benim şansıma tanıdıklarım denk geldi. Rezil olma ihtimalinizde var.

   Aşkı her yerde aramış ve bulamamış birisi olarak söylebilirimki "aşk" Facebook'tada yok. Dilerim ki gerçek aşkları gerçek hayatta bulup, Facebookta ise aşkınızı arkadaş olarak eklersiniz.

 biricit ilk defa misafir yazar oldu ve çok heyecanlı umuyorumki okurlar beğenmişlerdir.

[*]: biricit'in yeri