gelecek mevzuu; loading...

1 Kasım 2016

yeşil çay, tarçın ve göbek üçgeni

Birisi duyarsa naaparım diye, kulaklıkta kısık sesle dinlenen şarkıların lezzeti gibiydin tarçınlı yeşil çayım...


Tempolu yürüyüş, bol su ve bol bol balık derken yeşil çayın faziletlerinden yararlanmak olmazdı nitekim.  "3 günde 45 kilo verdim ihihihih :))))" tadında instagram virallerine benzemesinden korkuyorum ama 3 ay gibi kısa bir sürede 20 kilo kadar gitti ha.

Asıl nokta şu ki, ne açlık ne yorgunluk hiç birşey beni yeşil çayıma attığım tarçını gizlemek kadar yormadı. Sebep, her önüne gelenin;



-Ayyyy tarçın mı atıyooosnnn hemde toz tarçın çaya hıı :S
- Iykk nasıl içiceksin onu böö :((
- Bak böbrek taşı yapar o ben diim sana tamam mı! o.O



diye akıl verip apık sapık konuşması. Yemin ederim illallah ettim be. "Ölmeden önceki son sözler" misalinden verilen o dandik komedi bloglarındaki cümlelerden son üçü bunlar olacaktı az daha. Ulan sanki yamyamlık yapıyoruz, kafa tasında şarap içiyoruz, börtü böcek kemiriyoruz; ne bu abartı arkadaş. 

Hadi herşeyi geçtim, yeşil çaya tarçın atılmasına tanık olarak başlanan bu diyalog neden hep;

"Bak benim kardeşimde yapıyordu diyet, şimdi kronik ishal." diye noktalanır. İşin acı tarafı ise bunu diyen kişinin 247 kilo olması :(

Bu konuya değinmişken, 3 öğün 30 gün 3 ay sürekli tarçınlı yeşil çay içen biri olarak yani, 3x30x3=270 bardak tarçınlı yeşil çay içen biri olarak itimat ederseniz bir kaç gözlemimi doğru bilinen yanlışları ortaya koymak adına belirteyim;

1-) Tarçınlı yeşil çay ishal filan yapmıyor. Kim uyduruyor bunları yaaa. kiM kİM KİM

2-) Tarçınlı yeşil çay tek başına zayıflatacak bir fonksiyona sahip değil, beslenme alışkanlığı değişmediği sürece değişende birşey olmayacaktır.

3-) Aç karnına yeşil çay mide bulandırır. En doğrusu yemeklerden sonra yükselen kan şekerini dengelemek için kullanmaktır.

Neyse, mahalle baskısının ne olduğunu çok iyi bilirdim ancak bir tarçınlı yeşilçay içmek için iş yerinde köşe bucak saklanmayı gerektirecek ne suçum vardı buna hiç anlam veremedim. 

bay bay.

pictures retrieved from: bakbii.com, nowdontgetmewrong.com, sifamarket.com