gelecek mevzuu; loading...

23 Mart 2012

bloggerlara özel sözlük: weblog sözlük

 "blogların gücü adına!"

   Cafe Mystic’i açmadan önce bir çok sözlükte uzun yıllar yazdım, anlatacak şeylerde çoğalmaya başlayınca sıra daha derli toplu olmaya geldi; blogda yazmanın, paylaşmanın tam zamanıydı.

  Aylar sonra okunmayan blogcu tribine girip, şu çok tanıdık sözü söyleyip söylemeyeceğimi merak ediyordum aslında;

“Ben zaten kendim için yazıyorum yeaaa!”

  Çok şükür olmadı böyle birşey. Blogun ilk zamanlarında sözlükten gelen trafikle aldığım ivme, Cafe Mystic’i aldı götürdü. Sözlükteki blog yazarlarıyla yaptığım bilgi alışverişide Cafe Mystic’e pek yaradı. Sonrası malum.

Asıl konuya şimdi geçebilirim;

   4-5 gün önce kumanda panelinde gördüm; yorumyorum blogunun yazarları blogculara özel bir sözlük düşünmüş, postu okudum. Daha öncede değişik platformlarda birleşen insanların sozlukspot.com aracılığla sözlük açtıklarını çok gördüm ama bikaç klon dışında başarılı olan yada umut vereni olmadı. Dolayısıyla ilk düşüncem; “Güzel fikir ama maalesef.”

Bugün; “Dur lan, bi bakiim neymiş, ne olmuş o iş?” deyip girdim.

Linki verelim efendim; weblog.sozlukspot.com
  
   Bloglarından tanıdığım ve sözlükte yazacaklarına hiç ihtimal vermediğim insanları görmek çok garip oldu. Nazik, şirin güzel bir yer olmuş. Şimdi diyebilirim ki;  bloggerlı bir sözlük, gerçekten güzel düşünülmüş tutarlı ve önü açık bir fikir.

Weblog sözlük’ün en büyük olayı yazarlarının blogger olması, peki başka ne gibi farkı var;

* Moderatör gözlemime göre;  sorun nedeniyle attığım her mesaj 2-3 dk içinde cevaplandırıldığı gibi, entry silme yada uyarı konusunda kalp kırılacağını sanmıyorum. Sözlük nedir ne değildir bilmeyenler fazla düşünmemeli bu nedenle.

*  Bloglarını yeterince tanıtamamaktan şikayet eden blogculara, sözlüğe sağladıkları katkı ile orantılı olarak fayda sağlayacakları bir ortam sunuyor.

* Blog içeriği konusu başta olmak üzere bir çok konuda diğer bloggerlar ile doğrudan bilgi alışverişi imkanı elde edilmesi çok güzel.

Tüm blogcular için hayırlı olsun.